SEIZOENSGEBONDEN PRODUCTEN EN DE INVLOED OP WAREHOUSING

Webwinkels met seizoens-producten hebben vaak te maken met periodes waarbij hun magazijn overloopt of juist leeg staat. Hoe los je dat op? Met pay-per-use magazijnruimte.

Dit is het verhaal van Xstock, dé webwinkel voor hangmatten, zwembaden en schaduwdoeken. In de aanloop naar de warme maanden loopt het hard. Dan moeten de pallets klaar staan en stromen de bestellingen binnen. In de rest van het jaar is de behoefte aan magazijnruimte… minder groot.

Hoe helpt Stockspots bedrijven als Xstock?

Groeiende Webswinkels

Kleine tot middelgrote webwinkels zijn vaak specialisten. In de niche nemen zelfstandigen het op tegen giganten. Ze brengen focus, persoonlijkheid en expertise. En weten tegelijk dat klanten vaak beslissen op prijs. Kosten laag houden dus, elke euro nuttig besteden.

Xstock doet het goed. De verkoopcijfers groeien jaarlijks met 20%. In de zomermaanden is het magazijn eigenlijk te krap. Medewerkers zijn continu spullen aan het verplaatsen. Producten raken zoek en beschadigd. Die druk zal enkel toenemen.

In de begindagen stonden de dozen thuis in de garage. De stap naar een magazijn met kantoor op een industrieterrein was snel gemaakt. Maar wat nu? Steeds een groter jasje?

Bouwen of huren is makkelijker gezegd dan gedaan. Zo’n investering kost tijd, brengt risico’s en zet druk op de marges. Dat terwijl het huidige pand acht maanden per jaar voldoet. Ruimschoots zelfs.

Pay-Per-Use Magazijnruimte

Sterk fluctuerende voorraden. Xstock is niet de enige webwinkel die zoekt naar de oplossing.

Wie naar het grote plaatje kijkt, ziet dat er in ons land meer dan voldoende opslagruimte is. Het is de uitdaging om de muur tussen behoefte en aanbod te slechten. Dat is wat Stockspots doet.

Via Stockspots kunnen ondernemers binnenkijken bij andere warehouses. Zo vind Xstock een geschikte plek voor de voorraad in de aanloop naar de zomermaanden. Pay-per-use: altijd voldoende opslagruimte en geen oplopende kosten door lege schappen.

Het gaat over en weer, dat is het mooie. In de koude maanden krijgen de schappen van Xstock een nuttige invulling. Dan ligt hier de handel van ondernemers die het van de donkere maanden moeten hebben. Skibrillen, woonaccesoires en wollen plaids.  

Wat Xstock in de zomer uitbesteed, verdienen ze in de winter terug. Een efficiëntere oplossing bestaat niet.

“IN DE DRUKKE MAANDEN HEBBEN WIJ DANKZIJ STOCKSPOTS VOLDOENDE RUIMTE EN MEDEWERKERS BESCHIKBAAR OM SNEL ONZE ORDERS UIT TE LEVEREN”

Pieter van Gompel, Logistiek manager Xstock

OPSLAGLOCATIES NODIG?

Bekijk ons aanbod, start met zoeken en vindt de meest passende oplossing.