GEBRUIK HET STOCKSPOTS NETWERK OM UW GOEDEREN DICHTER BIJ DE EINDBESTEMMING TE LEGGEN

De wegen worden voller en voller en de transportkosten nemen in 2018 met 10% toe. De consumenten eisen steeds snellere leveringen op de tijd en plaats waar men dat wil. Dit vraagt om de herpositionering van de goederen. Maar waar gaat u deze voorraad aanhouden? Dit vraagt om spreiding van locaties. Gaat u overal zelf huren of zelf bouwen? Of maakt u tijdelijk en flexibel gebruik van het Stockspots netwerk voor opslag capaciteit met de benodigde handjes voor de uitlevering van uw bestellingen?

Voorbeeld

Producent Twello wil zijn supplychain anders gaan organiseren door rechtstreeks de retailers te gaan beleveren in plaats van via de groothandel. Hierdoor bespaart men 40% marge. Om dit te bereiken moet men wel de logistieke dienstverlening naar de retailers zelf organiseren.

Probleem

Op dit moment heeft de producent zijn voorraden opgeslagen in de buurt van Groningen. De gewenste doorlooptijd van de leveringen naar de retail is niet te realiseren vanuit dit centrale magazijn en men zal zelf moeten investeren in nieuwe warehouses voor opslag en cross-dock activiteiten. In de zoektocht naar geschikte ruimte komt men er achter dat deze locaties allen voor lange termijn gehuurd kunnen worden. Het alternatief is zelf bouwen. Dit zijn geen opties waar men naar op zoek is. Flexibiliteit is gewenst omdat men eerst zelf moet uitvinden wat strategisch de beste locaties zijn en vaak niet veel ruimte nodig hebben omdat de voorraden verspreid worden over 25 locaties in Nederland. Men wil eigenlijk alleen betalen voor de opslag die men daadwerkelijk gebruikt en dit kan door het jaar heen ook nog aardig fluctueren.

Het kan ook anders

Producent Twello gaat samen met een medewerker van Stockspots in gesprek om de gewenste diensverlening en benodigde capaciteit te inventariseren. Via het Stockspots netwerk worden geschikte partners gezocht die tijdelijk een opslag en cross-dock functie willen bieden voor opslag en fulfilment van de orders. Men betaald alleen voor de daadwerkelijk afgenomen capaciteit en diensten.

Voordeel

Het netwerk is snel te activeren en schaalbaar naar de toekomst. Als blijkt na 6 maanden dat de geografische ligging van een locatie niet helemaal handig is kan eenvoudig het contract worden opgezegd zonder extra kosten en een nieuwe locatie geactiveerd worden.

“MET STOCKSPOTS HEBBEN WE SNEL EN DUURZAAM KUNNEN OPSCHALEN NAAR EEN LANDELIJK OPSLAG NETWERK”

Mister Twello, Distributie manager

OPSLAGLOCATIES NODIG?

Bekijk ons aanbod, start met zoeken en vindt de meest passende oplossing.