dUURZAME SAMENWERKING

Hoe vang je de seizoenspieken van je klanten op? Een grote logistieke dienstverlener* kreeg hiermee te maken toen zij van enkele klanten een groot pakket goederen moest opslaan. Zij moesten opzoek naar een externe locatie voor 8 maanden waar 20.000 pallets konden worden opgeslagen. Stockspots heeft voor deze logistieke dienstverlener de ideale partner weten te vinden in VTS in Boxmeer.

Stockspots_Logo_Footer-300x300

Seizoenspieken opvangen

De accountmanager bij de logistieke dienstverlener vertelt: “Eerst kijken we natuurlijk of we de goederen in onze eigen locaties kunnen opslaan. Vervolgens kijken we of er korte termijn huuropties zijn zodat wij met eigen personeel deze goederen kunnen handelen. Je ziet, ook door de stijgende vraag uit markt, dat pandeigenaren geen zin hebben hun locatie voor 8 maanden aan ons te verhuren. Zij kiezen liever voor opties van 3 of 5 jaar.”

Dekking warehouse

Voor VTS kwam het aanbod voor een samenwerking met een logistieke dienstverlener juist gelegen. VTS heeft net een nieuwe warehouse geopend welke speciaal is ingericht voor Farma en Healthcare. “De kans dat we gelijk een klant vinden om ons warehouse helemaal te vullen is natuurlijk gering, je moet pragmatisch zijn in zo’n eerste jaar” zegt Joost Hafmans directeur bij VTS. Je hebt vaak een aanloopje nodig. Stockspots kwam met het pakket van de logistieke dienstverlener. “We hebben daar echt even over moeten denken maar het heeft voor ons twee grote voordelen: we hebben dekking voor de eerst 8 maanden en, heel belangrijk, we weten zeker dat de goederen na deze periode ook weer weg zijn. Ondertussen kunnen we bouwen aan onze eigen portfolio.”

Perfecte match

Coen de Lange, directeur van Stockspots en tevens begeleider van de match, is enthousiast. “Dit is nu precies waarom we Stockspots hebben opgericht. Er zijn heel veel warehouses en er zijn ook heel veel pakketten met goederen, maar het vinden van een duurzame match is de kunst. Daarom bouwen wij aan een netwerk van betrouwbare maar soms ook out-of-the-box partners die dit soort problemen prima kunnen oplossen. Ik zie dit echt als een eerste stap in een duurzame samenwerking tussen de logistieke dienstverlener, VTS en Stockspots”.

*Er wordt gerefereerd naar ‘logistieke dienstverlener’ om anonimiteit te waarborgen.

“STOCKSPOTS HEEFT VOOR ONS TWEE GROTE VOORDELEN: WE HEBBEN DEKKING VOOR DE EERSTE 8 MAANDEN EN, HEEL BELANGRIJK, WE WETEN ZEKER DAT DE GOEDEREN NA DEZE PERIODE OOK WEER WEG ZIJN."

Joost Hafmans, Directeur bij VTS

OPSLAGLOCATIES NODIG?

Bekijk ons aanbod, start met zoeken en vindt de meest passende oplossing.