Veelgestelde vragen | Stockspots, leading in on-demand warehousing

Vind hier het antwoord op de meest gestelde vragen

Hoe werkt het?

Stockspots heeft een netwerk van warehouses opgebouwd om bedrijven die opslagruimte nodig hebben te koppelen aan bedrijven die deze ruimte kunnen leveren. Het Stockspots platform koppelt verladers met warehouse aanbieders die voldoen aan hun gewenste vereisten en criteria. Vervolgens gebruiken alle partijen het platform om samen te werken.

De volgende activiteiten zijn standaard in het platform opgenomen; zoeken van locaties, het aanvragen van offertes, het opstellen van overeenkomsten, aanmaken in en out-bound zendingen, beheer van de voorraad en facturatie. Dit alles inzichtelijk gemaakt via een inzichtelijke portal.

 

ls het genoemde aantal palletplaatsen dat bij de locatie wordt vermeld de realtime beschikbaarheid?

Nee, het genoemde aantal is het aantal palletplaatsen dat deze locatie over het algemeen in ieder geval beschikbaar heeft voor nieuwe opdrachten. Wij checken vooraf altijd of de locatie aan je wensen kan voldoen.

 

Wat gebeurt er als ik een offerte aanvraag?

Als je een warehouse selecteert, zie je de details van het geselecteerde warehouse en je klikt op offerte aanvragen. Het Stockspots team zal de aanvraag via het platform doorzetten naar de door jou gekozen warehouselocatie. Voor eventuele vragen over je aanvraag zal het Stockspots team contact met je opnemen. De warehousepartner vult de offerte aan met zijn tarieven en we sturen je een bericht wanneer deze in de portal voor je klaar staat.

Vervolgens kun je deze offerte accepteren of aanvullende vragen stellen aan de warehousepartner tot dat jullie het eens zijn en beide de offerte accepteren. Vanaf dat moment kan je via de beveiligde Stockspotsportal in en out-bound zendingen aanmaken voor de door jou gekozen warehouselocatie en centraal je voorraad inzien.

 

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn goederen veilig zijn binnen het warehouse?

Onze warehouse partners worden gescreend om ervoor te zorgen dat hun faciliteiten voldoen aan onze kwaliteitsnormen voordat warehouse- capaciteit aan jou beschikbaar wordt gesteld. Er worden statistieken en reviews bijgehouden zodat wij de prestaties van de warehouses kunnen controleren.

 

Welke voorwaarden worden gehanteerd?

Op alle opdrachten die tussen Stockspots en verlader of locatie eigenaar plaatsvinden zijn de LSV (Logistieke Services Voorwaarden) van toepassing, zoals gedeponeerd bij de Rechtbank Rotterdam.

 

Hoe wordt een claim behandeld wanneer het warehouse pallets heeft beschadigd?

Stockpsots heeft een Service module beschikbaar op de portal. Hier kan zowel verlader als warehouse partner een ticket aanmaken indien er bijzonderheden zijn rond een zending. Het Stockspots team zal het proces starten om eventuele claims die zich met betrekking tot schade aan goederen kunnen voordoen, te onderzoeken. De correspondentie rond het issue is voor alle betrokken partijen inzichtelijk in de portal.

 

Hoe beheer ik mijn voorraadinformatie?

Stockspots platform heeft een warehouse managementsysteem dat je in staat stelt jouw voorraad te bekijken en te beheren in één of meerdere warehouses. Dit systeem maakt gebruik van een uniek referentienummer en barcode voor elke pallet en stelt klanten in staat om productzendingen pallet voor pallet aan te vragen.

 

Betaal ik aan Stockspots of de warehouse locatie?

Het contract is tussen jou en Stockspots, dus je betaalt aan ons. Onze rol is om je te ontzorgen. Wij versturen periodiek een verzamelfactuur voor alle warehouse capaciteit en diensten die je in deze periode hebt afgenomen. Je hebt dus één aanspreekpunt voor al je vragen over de facturatie en formeel één contractpartij, wel zo makkelijk!

 

Heb ik toegang tot mijn pallets in het magazijn?

Vanwege aansprakelijkheid en veiligheid van het warehouse is fysieke toegang tot het warehouse niet toegestaan. Toegang voor voorraadaudit is toegestaan maar moet van tevoren worden aangevraagd en gepland. Neem contact op met het Stockspots team om dit te plannen.

 

Verleent Stockspots diensten voor het vervoer naar of van de warehouse locatie?

Het vervoer van goederen naar en van het warehouse wordt meestal georganiseerd door de eigenaar van de goederen. Maar als service bieden we deze dienst graag aan. Je kunt dit aangeven in het offerte formulier en wij zoeken een geschikte vervoerder.

 

Zit ik als deelnemer ergens aan vast?

Je zit als aanbieder van ruimte nergens aan vast. Pas als er een overeenkomst wordt getekend zijn er afspraken om je aan te houden. Deze komen in overeenstemming met elkaar tot stand.

 

Kunnen wij op ieder gewenst moment ons aanbod op Stockspots terugtrekken?

Je kunt op elk gewenst moment je capaciteit aanpassen of je warehouselocatie verwijderen als je geen nieuwe opdrachten wil uitvoeren. Lopende overeenkomsten kunnen niet tussentijds worden opgezegd.

 

Worden wij als aanbieder van warehouseruimte getoetst?

Ja, we hebben een aantal criteria waarop de kwaliteit van de warehouselocatie en diensten vooraf wordt getoetst om te voldoen aan de verwachtingen van de klant. Na afloop van de opdracht vragen wij ook om een review van de klant voor zowel de warehousecapaciteit als de diensten van Stockspots. Deze score wordt zichtbaar gemaakt op het platform.

 

Neem contact met ons op

076-5315389
Mail ons
Copyright by stockspots.eu
Ontwerp door Miesart